Sky de Musical

De Première was op 3 april 2016, maar helaas moest Sky stoppen. Laatste voorstelling was op 30 juni 2016

Samen met Robin de Levita en John Ewbank is Marco begonnen met het bedenken en het maken van een musical. De première is geweest op 3 april dit jaar. De musical draait in Theater Amsterdam. De heren zijn al jaren bezig met deze musical. Het is de eerste 3D musical ter wereld. De reden dat hij nu uitkomt is omdat de techniek nu ver genoeg ontwikkeld is dat het mogelijk is om een 3D musical te brengen. Een belangrijk onderdeel van de musical is de muziek van Marco, denk aan nummers als “Mooi”, “Afscheid nemen bestaat niet”, “Was mij”, en “Vlinder” die in de musical terugkomen.

Eigenlijk is deze muziek niet van Marco maar van John. Want op het persmoment werd duidelijk dat John al in 2003 is begonnen met componeren van de nummers voor de musical Sky en dat Marco de nummers hoorde en ze heel mooi vond. Hij heeft toen gevraagd of hij ze in een soms iets aangepaste vorm mocht opnemen.

John zegt hierover in de Telegraaf “Marco heeft het eerste recht op wat ik maak. We hebben een groot aantal voor SKY bestemde nummers, na overleg met Robin, toen ook voor het album Zien opgenomen”

Sky gaat over een meisje (Sky) die alleen problemen overwint. Ze leeft in haar eigen droomwereld en ze moet opgroeien zonder vader. Daarnaast heeft ze heftige puberliefdes en komt ze in aanraking met pesten.

Er doen 24 dansers mee met de musical en alles wordt in 3D gebracht. Het verschil wat echt of animatie is voor het publiek niet te zien…

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=QYliMgKKcL4[/embedyt]