fhw1q4rz26a8wzazgdx8
Postadres: Postbus 10018
1001 EA Amsterdam

Algemeen emailadres: info@warchild.nl
Internet: http://www.warchild.nl

Marco Borsato over Stichting Warchild
“War Child spreekt het goede aan in mensen. Iedereen heeft goedheid in zich. Mijn grootste uitdaging is om harten open te zingen. Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag of ik ambassadeur wilde worden van War Child Nederland. Dit doel past bij mij.”De oorlog had een desastreus effect op de kinderen. Ze waren in zichzelf gekeerd, angstig en wantrouwig. De creatief therapeutische workshops haalde het kind in hen weer naar boven. Samen muziek maken schiep een onderlinge band, dwars door etnische barrières heen. Het zorgde voor onderling begrip, voor respect en natuurlijk ook voor veel plezier.

Willemijn raakte enthousiast en besloot zich ook voor War Child te gaan inzetten. Een jaar later was de oprichting van War Child Nederland een feit. Marco is sinds 1998 ambassadeur, hij zet zich echt in voor de stichting maar dan ook echt 100 %. In 2000 is Marco voor warchild naar Kosovo geweest, en in het najaar van 2001 in Ingoesjetië, en tot slot is Marco in het voorjaar van 2002 naar Sierra Leone geweest. Marco heeft tijdens zijn 3 kuip concerten heel veel aandacht gegeven aan warchild. Ook doet Marco mee met Feast for Pease, dat elk jaar weer een sucses is en dat gehouden wordt op 10 Oktober.

De Speeltuin
Door kapotgeschoten straten
zonder vader, zonder land
loop je hulpeloos verlaten
aan je moeder’s warme hand
Als een schaap tussen de wolven
naar bestemming onbekend
en niemand ziet hoe klein je bent (2x)
Morgen zal het vrede zijn
en zal de zon je strelen
zal de wereld weer een speeltuin zijn
en kun je rustig spelen

Geschiedenis Warchild Nederland
In 1994 liep Willemijn Verloop in het door oorlog verscheurde Bosnië-Herzegovina twee Britten tegen het lijf. In een sfeer van angst en haat liep dit tweetal met een zak muziekinstrumenten op de rug.Ze waren op weg naar een keldertje. Daar gaven ze voor War Child Engeland workshops voor kinderen. Al bij haar eerste bezoek was Willemijn overtuigd van het nut van deze benadering van jeugdige oorlogsslachtoffers.

Reizen Marco Borsato
Marco heeft de afgelopen jaren veel reizen gemaakt voor Warchild op tv zijn de reizen ook uitgezonden.

* Kosovo
* Ingoesjetië
* Sierra Leone
* Eritrea
* Afghanistan
* Oeganda